Търсят студентa на 2015-та

books-studentsНационалното представителство на студенстските съвети откри процедурата за номинации в IX-то поредно издание на приза „Студент на годината”. Студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 22 Ноември 2015 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в София през месец декември.

Националният приз „Студент на годината” се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред обществеността, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Кандидатите за приза трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. В конкурса може да участва всеки студент, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава.

Жури, в състав от водещи експерти от всички области на образованието, ще определи общо дванадесет награди в първа сфера на конкурса, в съответните области на образование, награда за най-добър чуждестранен студент в България и Студент на годината 2015.

Журито ще определи победителя “Студент на годината” в България за 2015 г. сред дванадесет най-добри претендента от първа сфера на класификатора.

Журито ще определи и победител в категорията “Чуждестранен студент на годината” в България за 2015 г. след класиране на всички постъпили кандидатури. Наградата се присъжда за високи постижения в областта на научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на студента.

Още по темата – на сайта на студентските съвети.

 

Може да харесате още...