Природозашитници – на протест срещу унищожаване на защитени територии в национални паркове

vitosha0lipsa na gora1Протести в София, Пловдив, Варна, Русе и Перник срещу унищожаването и разграбването на трите най-ценни защитени територии – националните паркове Пирин и Рила и Природен парк Витоша – организират природзащитници от Коалицията от неправителствени организации и граждански групи “За да остане природа в България”. Те са оформили 4 искания до Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Министерство на земеделието и храните (МЗХ).

Незабавно спиране строежите на Витоша и Пирин; уволнение на директорите на Природен парк Витоша и Национален парк Пирин и виновните за нарушенията на териториите им лица; връщане на новите проектопланове за управление на парковете Витоша, Рила и Пирин за пълна преработка; актуване на всички строежи от концесията в Национален парк Пирин като държавна собственост, както изисква законът.

Протестът е от 18,30 часа. В София – на паметника на Патриарх Евтимий; в Пловдив – на Копчетата, във Варна – пред сградата на общината; в Русе пред Градските хали.

Може да харесате още...