1 година и 3 месеца условно за „купуване на гласове“ в Плевен

izbori_0031 година и 3 месеца условно за „купуване на гласове“ в Плевен получи Велизар Витков в Плевенпо бързото производство от Районния съд в града. Той одобри сключеното споразумение между Районна прокуратура-Плевен и подсъдимия за 3 престъпления, които той призна, че е извършил. Изпитателният срок на наказанието е 3 години. Освен него, са му наложени „Глоба“ в размер на 10 000 лева и лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 3 години.

На 23 и 24 октомври в село Крушовица мъжът организирал даването по 25 лева на човек на местни жители, за да ги склони да гласуват на местните избори в полза на посочени от него кандидати за кмет на населеното място и определена политическа партия. В деня за размисъл предоставил 1 500 лева на други две лица, за да бъде дадена на хора от Крушовица със същата цел. Ден преди балотажа продължил дейността си в същото село като отново организирал предлагането на пари – този път по 30 лева на човек.

Одобреното споразумение е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване, съобщиха от Прокуратурата.

Може да харесате още...