Тази вечер под тепетата – „Вокалисимо” с Васил Петров, Русалина Мочукова и оркестъра на Пловдивска опера

vasil petrovВасил Петров и сопраното с международна кариера Русалина Мочукова ще представят колекция известни фрагменти от мюзикъл, опера, оперета и филмова музика тази вечер, 6-ти ноември, в Концертна зала Пловдив от 19 часа. Проектът със симфоничния оркестър на Пловдивска опера е под диригентството на маестро Григор Богданов.
“VOCALISSIMO” на Васил Петров и Русалина Мочукова представлява красиво съчетание от хитови филмови теми, мюзикълни и популярни канцонети, любими оперни и оперетни арии от Лехар, Дворжак, Бърнстейн, Пучини, Гершуин, Легран и др. композитори. В програмата на концерта пристват: „Пучини – Ария на Лаурета (O mio babbino caro)“,
Арлънд – Ария на Дороти (Over the Rainbow)“, Бърнстейн – Ария на Мария (I feel pretty), Лехар – Песен на Виля, филмови теми като The shadow of your smile ( Johny Mendel, P F Webster), Killing me softly, How do you keep the music playing ( Michael Legran), Smile ( Charlie Chaplin), пиеси от мюзикъла “Show Boat” -Ol`man river( Jerem Karn, Oskar Hammerstein II), Summertime (Gershwin) и много други.

Васил Петров е един от най-успешните и популярни джаз и поп изпълнители в България. Мелодичният му богат баритон обхваща три октави и разполага с изумително техническо майсторство и емоционална дълбочина. Репертоарът на певеца включва оригинални композиции и съвременни интерпретации на стандарти и песни, написани от самия него, подплатени с чудесна импровизация, изящна фраза, и поезия. Има редица записи и изяви с Българското национално радио и телевизия. Работил е с най-добрите оркестри от България и чужбина, гастролиращ интензивно в цялата си кариера, Васил Петров вълнува почитателите си по целия свят.

Някои критици са вдъхновени да го коментират като “Българския Франк Синатра”; Frankenpost го нарича “изпълнител с невероятно сценично присъствие, с кадифен глас и изключителна красота “, който може да се сравнява с най-великите като Tony Bennett, Bing Crosby и Frank Sinatra. Немският вестник „Echo“ заяви: “Не само с гласа и топлината на ласкателния си баритон, но също така и с гладкостта и хладността на външния си вид, напомня на” The Voice “.

rusalina mochukovaРусалина Мочукова (сопран) е родена в София, завършва с магистърска степен по оперно пеене НМА „Панчо Владигеров” (2003) и на 20 години дебютира на сцената на Националната опера и балет с ролята на Церлина в операта “Дон Жуан” от Моцарт. Изявява се на сцените на театри в Германия, Испания, Швейцария, България, Франция, Aвстрия, Италия, Южна Корея и Япония. През 2005 Русалина е избрана да специализира в световно-известното оперно студио на Мирела Френи и Лучано Павароти в класа на Мирела Френи – Модена, Италия. През 2005 г. печели стипендията Николай Гяуров, дадена й специално от Мирела Френи. През 2006 е носител на специалната награда от конкурса “Opera Mania” – Виена. Финалист от конкурса “Stuard Burows” – Кардиф – Уелс-2007 г.От 2010 е постоянен гост-преподавател в “Studio Clang Art” – Виена-Австрия, където води поредица от майсторски класове “Bellcanto Bella Voce” с американската пианистка Chanda VanDerhard. От 2011 г. е член на трупата на Старозагорската опера.

 

Може да харесате още...