Създават центрове за културен обмен между България и Китай

flag_bg2Междуправителствена спогодба на България и Китай урежда взаимното създаване на културни центрове. Разкриването им в София и Пекин е заради нарасналия през годините културен обмен между двете страни и развитието на активна, динамична и ползотворна дейност в различни области на културата и изкуствата, казват от Кабинета. Наред с представянето на българската култура и история в Китай, центърът би могъл да допринесе значително за популяризирането на България като туристическа и инвестиционна дестинация и за цялостно укрепване на позитивния имидж на страната ни сред китайската общественост.

До момента България няма свои културни центрове в държавите от Азиатско-тихоокеанския регион. Откриването на Български културен център в Китай би го превърнало във важно регионално звено за провеждане на по-активна и координирана културна политика в Азия.

С друго решение правителството одобри проект на спогодба между министерствата на културата на България и на Казахстан за сътрудничество в областта на културата.

Може да харесате още...