Международната стокова борса „Он-лайн“ започва да работи с бг фирми от ноември

computer_hands„Он-лайн“ платформата, чрез която българските фирми ще могат да създават търговски партньорства с компании от цял свят, да финализират преговори и да сключват сделки „он-лайн“, ще отвори мрежата си от 1 ноември. Това стана ясно при среща между създателя на международната стокова борса „Он-лайн“ Джорджо Фиоренца и председателя на Българската Търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. 

Рисковете от попадането на нелоялни фирми в пратформата са сведени до минимум, тъй като българските фирми, които желаят да купуват или продават през платформата ще бъдат акредитирани от БТПП. Платформата разполага с изключително интелигентна система за мониторинг и контрол на контрагентите, която осигурява допълнителна сигурност и спокойствие за фирмите.

Използването на платформата за реализиране на нови партньорства и сключване на търговски сделки „он-лайн“ е абсолютно безплатно за членовете на БТПП. За да бъдат „акредитирани“, те следва да потвърдят желание за включване в международната стокова борса „он-лайн“. След включването им в платформата, фирмите оперират сами или осъществяват търсене и предлагане на стоки чрез публикуване на оферта, включително и снимки на стоката.

БТПП и администраторът на платформата ще осигуряват допълнително помощ на фирмите при подписване на договорите, гаранция за осъщесвяване на сделката и други услуги, възникнали в процеса на осъществяване на сделките. Ползвателите на платформата ще заплащат такса от 1.5% от стойността на сделката, само при ефективно реализирана търговска сделка през платформата.

В момента международната стокова борса работи на английски език, като до 2 години администраторът на платформата си е поставил задача борсата да заработи на всички езици на ползвателите.

Оперирането чрез платформата стартира с около 216 хил. фирми от 6 страни, като БТПП ще се присъедини към платформата веднага след изчистване на техническите детайли. В най -скоро време Палатата ще стартира информационна кампания за представяне възможностите на „ он-лайн“ платформата за международна търговия сред своите членове.

Може да харесате още...