Във Варна започна благотворителната кампания „Изкуството за деца в нужда“

Svetlin_Nenov_ BlizostФондация „Св. Св. Константин и Елена“ стартира новата сесия от ежегодната благотворителната кампания за продажба на произведения на изкуството в полза на деца и младежи в неравностойно положение. Инициативата под надслов „Изкуството за деца в нужда“  тази година включва над 130 картини, фотографии, малки пластики и икони на повече от 60 български и чуждестранни творци, като повечето от тях са дарили изцяло или частично своите произведения в подкрепа на кампанията. Сред имената са наши творци с международно признание – Стоимен Стоилов, Васил Петров, Светлин Ненов, Венцислав Антонов, Павел Митков, а също млади и талантливи български и чуждестранни автори.
Кампанията е в помощ на подрастващите, настанени в социални институции, помощни училища, домове и центрове за настаняване от семеен тип – ДДЛРГ „Княгиня Надежда“, ДДЛРГ „Другарче“ и ЦНСТ към дома, помощното училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня, а от тази година вече и децата и младежите, настанени в новоизградените центрове за настаняване от семеен тип „Изгрев – изток“ и „Изгрев – запад“, както и Дома за медико социални грижи за деца във Варна.

Pavel Mitkov_Brezova goraВсеки, който желае да се включи в благотворителната кампания и чрез изкуството да подпомогне децата в нужда, може да разгледа творбите, които са изложени като постоянна експозиция в арт пространството на Хотел & СПА Азалия в к.к. Св. Св. Константин и Елена или да използва интернет каталога, публикуван в сайта  и Facebook страницата на ФондациятаВсички произведения са със сертификат за произход. С него дарителите получават и Сертификат за дарение.

Кулминацията на благотворителната разпродажба тази година е на 1 декември в Галерия „Графит“, когато е традиционния благотворителен коктейл, с който символично се закрива кампанията. На събитието се канят представители на държавната и местната власт, депутати, политически лидери, бизнесмени, общественици, известни лица от театралните, музикалните и кино средите и медиите. В изисканата и артистична атмосфера на галерията те имат възможност да получат професионална консултация и да закупят картина или пластика, с което да подпомогнат благородното дело.

снимки:

картина на Светлин Ненов

картина на Павел Митков

Може да харесате още...