България стана първа в Европа по брой събития и MOVE агенти по време на MOVE Week 2015

Move Week 2013BG Бъди активен отчете първо място на България в Европа по брой различни събития и MOVE агенти по време на европейската седмица на физическата активност и спорт MOVE Week 2015 г. Страната ни печели първенството с 595 регистрирани активни MOVE агенти и 705 събития и е на първо място сред още 37 европейски държави и 5 южноамерикански (Бразилия, Перу, Уругвай, Аржентина, Колумбия). F2F TV за втора поредна година беше медиен партньор на инициативата.
По време на седмицата на активното спортуване у нас се включиха 211 населени места и 340 училища, а в European School Sport Day, проведен тази година за първи път на европейско ниво на 25-ти септември, участваха над 250 учебни заведения. Статистиката за Европа и Южна Америка е 11 500 събития, 2 100 населени места, 43 държави от Европа и Южна Америка.

В паневропейския флашмоб, наречен Flashmove, на 13-ти септември в 18.00 българско време в България и в още над 30 европейски държави (17.00 часа централно европейско време) се изпълни един и същи лесен танц, в който бяха поканени да участват всички преминаващи граждани. Музиката, на която бе изпълнен танца, беше ремикс на Одата на радостта, записан във Франция. Инициативата стана най-големият танцуващ флашмоб в Европа.

Голям успех пожъна участието на деца с увреждания в събитията в Сливен, Кърджали – в училищата, и в Симитли – в училища и детски градини. В Пловдив MOVE Week имаше 3 водещи събития – NowWeDANCE, Фестивал на движението, Plovdiv City Run. Град Сливен пък направи изключително включване като инициативите в града включваха инструктори по Зумба, които посещаваха училища и детски градини в града. Раздвижените деца бяха хиляди, имаше и специални събития в детски домове, а също и за деца с увреждания. В сливенския флашмоб се включиха и младоженци.
Във Варна за втора поредна година в двора на Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски” се проведе Всеучилищно хоро, което имаше за цел да обедини училищната общност на град Варна и да покаже един алтернативен начин за движение.
Бургас също се включи с чудесна програма, имаше силно участие от училищата с футбол, стрийтбол, лека атлетика, както и редица събития в морската градина. В Благоевград за втора година MOVE Week имаше събитие, организирано от Областната администрация и то се проведе под надслов “Разходка сред природата’2015”. Взеха участие над 200 души участници от България и Гърция. В мероприятието се включиха всички 30 служители на администрацията, гости от Гърция – префектура Серес, мениджърът на отдел „Мениджмънт, разработване и управление на проекти” Йорго Арапакис и Кириакус Асикоглу, три училища ІІ, ІІІ , 5-то и 8 -мо училище с над 120 ученика както и над 50 ръководители и служители от териториалните звена на изпълнителната власт.
Множество малки общини и населени места също се присъединиха тази година към MOVE Week.

Може да харесате още...