Банкери, бизнесмени, зъболекари и артисти рисуваха заедно с вино картина за приятелството

SG_friends-8326Картина за приятелството и усмивката рисуваха с вино близо 30 души – финансови експерти от Societe Generale Експресбанк Група Пловдив и клиенти на банката под артистичните съвети на художничката Даниела Русева снощи по време на вечерта, посветена на „усмихнатата банка и любимото вино”. „Ще поканим Професионалната гимназия по дървообработване да направи рамка за нея и ще я предоставим за галерията в новата изба на Катаржина Eстейт, партньори на вечерта“ обяви пред общото произведение директорът на пловдивската група Тошо Стоянов като подчерта, че за тяхната група акцент е усмивката.
Жестът беше изненада за винарската изба, чиийто управляващ директор Цветелина Николова разказа за проектите, подкрепени от банката, и за близо 40-те медала, спечелени през тази година с качеството на продуктите, които създават. С четка, потопена във вино, Николова нанесе една от първите щрихи в картината.
Плакети – като награда за партньорството и успеха на свои клиенти, които са разширили бизнеса си – връчи от името на пловдивската група на банката изпълнителният й директор Зденек Метелак. Той пристигна за събитието специално и сподели пред препълнената зала „Бендида“ в Новотела, че споделя мисията да се подкрепят перспективни проекти и да им помагат да развиват целите си. Метелак пое поста, отговарящ за банкирането на дребно и клоновата мрежа в Societe Generale Експресбанк, през юли 2014-та. В общата картина снощи той нарисува широка усмивка.

Върху платното представители на бизнеса и свободните професии изобразиха и още символи на приятелството и успеха – мост, слънце, сърце и протегнати една към друга ръце. Работата в дух на приятелство не веднъж в 151 годишната история на банката й е носела своите плодове: и сега, според независимото проучване „таен клиент” за удовлетвореност на клиентите, Societe Generale Експресбанк е на I-во място в страната с 82% от всички банки, а Група Пловдив държи приза от всички клонове с 87 на сто удовлетвореност на клинтите – разказваха банкови служители пред платното.

„Имам три самостоятелни изложби на картини с вино, но за първи път рисувам нещо с толкова много хора – духът е чудесен, забавлявахме се“ – коментира Даниела Русева, чиято задача е да дооформи платното с червено, черно и златисто веднага щом виното попие и изсъхне.
Темата на вечерта артистично допълни музикалната програма с пианистката Даниела Настева и талантливия дванайсетокласник от ЕГ „Иван Вазов“ Йоан Баков, финалист на X фактор миналата година и фронтмен на най-добрата ученическа рок група за 2015-та.

Може да харесате още...