Пет дни безплатни прожекции в новия 3D планетариум в пловдивския Природонаучен музей

planetariumНовият дигитален планетариум в сградата на Регионалния природонаучен музей в Пловдив ще има своето промоционално откриване. Както по-рано кметът Иван Тотев обеща, гражданите ще имат възможност в продължение на пет дни безплатно да гледат прожекциите в новия 3D планетариум. Прожекциите започват от 12.00 часа утре – 19 октомври 2015 г. (понеделник) и ще продължат до петък – 23.10.2015 г., включително. Часовете за прожекции са 9.30, 10.30, 12.00, 13.30, 15.00, като само в деня на откриването – 19 октомври 2015 г. първата прожекция ще бъде в 12.00 часа! Времетраенето на филма е 30 минути. Входът е свободен, без предварителна резервация, уточни директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров.

Това е първият в страната 3D планетариум. Куполът му е с диаметър 8 метра, с 50 седящи места, които ще пренасят хората в реална обстановка – природата, космоса и на други места. Мащабният ремонт на Регионалния природонаучен музей се осъществява със средства, отпуснати целево от общинския бюджет в размер на почти 2 милиона лева.

planetarium2Отпуснатите средства гарантират цялостно модернизиране на сградата и превръщането й в най-модерния природонаучен музей не само в страната, но и на Балканския полуостров – с изцяло нова концепция за представяне на експонатите, допълнителни зали, уникален дигитален планетариум. Природонаучният музей вече фигурира във всички туристически маршрути и указателните табели на Пловдив и ще е още една от многобройните атракции в града ни.

Може да харесате още...