Museum of Less Ordinary продължава да предизвиква сетивата, този път от Пловдив

finlandia_october0002Един необикновен музей – Museum of Less Ordinary – открива врати на 15-ти октомври от 18:30 часа в Кино „Космос“. Предизвикателството в музея е да чуеш по-ясно вътрешния си глас, когато между теб и произведението не застават предварителни нагласи и предразсъдъци. Затова името на автора липсва, водещо е личното усещане, което експозицията създава.Изненадата в Пловдив ще бъде специалният гост на събитието, главният мисколог на Finlandia, Пека Пилен, който е и един от главните герои в последната кампания на марката.

finlandia_october0011Експонатите представляват интерактивни инсталации, създадени специално за музея без имена и “кутиите”, в които са разположени, вместо да ги скриват, засилват тяхното въздействие. Проектът поставя акцент върху личното изживяване, смелостта да се вслушаме в него и да го споделим, защото комфортът да харесваме утвърдени имена и установени модели ни превръща в последователи. За хората, които минат през всички инсталации, има по един less ordinary коктейл от Finlandia.

Museum of Less Ordinary продължава да работи със студио Комплект, които познаваме като куратори на редица изложби и събития от One Design Week, списанията Light и Едно. Дизайнът на кутиите в Museum of Less Ordinary са идея и изпълнение на архитект Иван Тошков Иванов. Комплект работят заедно с него по интерактивните инсталации в музея без имена като част от кампанията на водка Finlandia, 1000 Years of Less Ordinary Wisdom.

Museum of Less Ordinary ще може да бъде посетен между 15 и 18-ти октомври на в Кино „Космос“ (Гладстон 48).

Може да харесате още...