60 поети от цялата страна – в конкурса Добромир Тонев

dt60 поети до 45 годишна възраст от цялата страна се включиха в Петия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев” тази година. Както и досега, поетичната напревара беше анонимна. Крайният срок за изпращане на творбите беше 1 октомври 2015 г. Жури в състав Младен Влашки, Здравко Дечев и Станислава Станоева вече определи кой автор най-много заслужава да вземе приза на името на забележителния поет.

Награждаването на отличените автори ще се състои на датата на рождението на Добромир Тонев – 15 октомври, от 18:00 ч., на официална церемония в книжарница „Хермес Централ“, Пловдив, ул. „Княз Александър I“ 43 (срещу фонтана пред Община Пловдив).

Освен традиционните първа, втора и трета награда, организаторите са предвидили и три специални награди – екскурзия до Гърция, вечеря за двама в елитен пловдивски ресторант, както и парични награди от Радио Пловдив и от Филологическия факултет на ПУ „П. Хилендарски” за поет студент.

Освен официалната церемония по връчване на наградите, на 15 октомври приятели и поети от цялата страна ще четат свои любими стихотворения от Добромир Тонев.

Литературният конкурс на негово име се организира от община Пловдив, Дружество на писателите – Пловдив, Поетична академия „Добромир Тонев“ и със съдействието на бизнесдамата Тони Симидчиева.

 

 

Може да харесате още...