В Пловдив има готовност за старт на отоплителния сезон

toplofikacia02Все още не са налице условия за цялостно стартиране на отоплителния сезон съгласно Наредбата за топлоснабдяването, но EVN България Топлофикация е в готовност да пусне парното по-рано при желание на отделни клиенти. Условията за цялостен старт на сезона са да има три последователни дни, в които средноденонощната температура да е по-ниска от +12°С градуса, както и прогноза за ниски температури в следващите 7-10 дни.

Както всяка година, клиентите могат дапредставят протокол от общо събрание на сграда етажна собственост, в който 2/3 от собствениците писмено са изразили съгласието си за по-ранно пискане на парното. Протоколът се предоставя в офис на Топлофикация или при съответната фирма за дялово разпределение (ФДР).

Във всички абонатни станции на дружеството имат монтирани датчици за външна температура, които автоматично преустановяват топлоподаването, когато температурата се повиши над нормативно приетите температури. Съответно при понижение на външната температура топлоподаването за всяка една абонатна станция се възстановява автоматично с цел осигуряване на максимален комфорт на клиентите.

 

Може да харесате още...