Можем ли да получим богата реколта без наторяване и пръскане – уроци на живо на „Римската стена“

shipkov_hrastПрактическа информация и полезни факти ще получат всички, които предпочитат да избират за семейството си „чиста храна“, тази събота, 26 септември, на Фермерски пазар „Римската стена“ в София. От 11:00 до 15:00 часа организации, които работят в сферата на взаимодействието между дивата природа и нашето хранене, ще представят своите дейности и проекти по покана на Хранкооп София.

Оттам обясняват, че темата е особено актуална, тъй като в последните 20 години човечеството бавно започва да осъзнава, че химическите препарати, предназначени за контрол на вредителите, влияят не само върху тях, а и върху цели хранителни вериги в природата, което води до намаляване на плодородието и на биоразнообразието. Създаването на изкуствени обогатители на почвата ли е ефективното противодействие? Вярно ли е, че без наторяване и без пръскане не можем да получим богата реколта? Това са въпросите, на които в деня „За дивата природа“ ще търсят отговори заедно и дребните земеделски произовдители, и потребителите.
Предварителна информация по темата вече е достъпна на уеб страницата на Хранкооп.
“За дивата природа” е част от проекта “Фермерските пазари в София и Пловдив – събития за устойчиво развитие”, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България.

Може да харесате още...