Земеделци от пловдивско с предизвикателство към студенти от ВУАРР за следващо поколение фермерски пазари

fermerski-pazar50Земеделци от Хранкооп Пловдив ще отправят предизвикателство към студенти от университета ВУАРР да се включат в дебата за „следващо поколение“ фермерски пазари и в развиването на нови, още по-успешни и по-отговорни към хората и природата бизнеси с чиста храна. Това ще стане по време на беседа за трудностите и победите на малките производители да бъдат сред първите на пазара за фермерски и чисти храни, която ще се проведе утре, 24-ти септември, от 10:00 до 12:00 часа във висшето училище. „Надя Петкова и Пламен Ангелов ще разкажат за личния си опит, ще чуят за програмите, по които се готвят студентите, и ще им предложат да практикуват при нашите фермери и да се включат постепенно във фермерския пазар с нови идеи и разработки“, разказва в аванс Гергана Кабаиванова от Хранкооп Пловдив.
За малките производители темата е особено актуална, тъй като от създаването на Фермерския пазар под тепетата, той остава една от малкото алтернативи за потребителите като място, където могат да изберат „чиста земеделска храна“ за семействата си след като я опитат.

„Следващо поколение Фермерски пазари“ е част от проекта “Фермерските пазари в София и Пловдив – събития за устойчиво развитие”, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България.

Може да харесате още...