Звездата Баясгалан Дашням пее в „Набуко” в памет на Гена Димтрова

nabuko1Звездата Баясгалан Дашням ще пее в “Набуко” от Верди на 24 септември на Античния театър от 19.30 часа. Пловдивска опера ще представи спектакъла в памет на примата Гена Димитрова – 10 години от смъртта й.
Именно великата оперна певица открива младата монголка Баясгалан Дашням и я взема в майсторския си клас. “Четири години от живота ми минаха с нея – разказва Байса, както я наричат в музикалните среди. – От 200 души кандидати избра 6-има и аз бях сред тях.” Гена Димитрова е не само педагог, тя е и майка, и приятелка за Байса. Близо две години монголката живее в дома й, споделя с нея всичко, търси съветите на примата дори за банални неща от живота. Баясгалан Дашням е солист на Софисйка опера, където коронната й роля е тази на Принцеса Турандот, преди година направи две от най-трудните оперни партии – Брюнхилде от “Зигфрид” на Вагнер и Одабела от “Атила” на Верди.
„Набуко” на Античния театър ще бъде дирижиран от маестро Лучано Ди Мартино, а централните роли са поверени на Петър Данаилов, Елена Чавдарова, Стоян Даскалов и Пламен Кумпиков. Това ще е последният оперен спектакъл на открито за 2015.
Билети за “НАБУКО” в памет на Гена Димитрова се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Може да харесате още...