Правата на децата да растат в семейство обединява усилията на медии, бизнес, НПО-та и местна власт в Пловдив

deca-fondaciaДен след началото на новата учебна година, момчета и момичета от пловдивските училища ще напишат общо послание до възрастните за правата на децата да растат в семейство. С него на 17 септември в Хотел „Империал“ ще стартира Кръгла маса под наслов: „Правата на децата са наша грижа“. Форумът се организира от Фондация „За нашите деца“ по проекта „Медиите, бизнесът и аз ЗА нашите деца“  и поставя във фокуса на внимание необходимостта от общи действия по темата на бизнеса, медиите, неправителствените организации, активните граждани и местната власт.
В продължение на два дни кръглата маса ще предложи интересни гледни точки, ще предостави възможност и за дискусии. Участниците и гостите ще чуят резултатите от социологическо проучване за нагласите на deca-fondacia2пловдивчани към правото на детето да има семейство. По темата е заснета видео-анкета, а 20 души – сред които журналисти, бизнесмени, спортни инструктори, учители, юристи и хора на изкуството попълниха харти за лична ангажираност. Пловдивските ученици ще направят своя класация сред тях и ще наградят тези, които най-много са им харесали.

Като резултат от проекта ще бъде създаден наръчник с добри практики за спазване правото на на детето на семейство. Вече е достъпна и онлайн платформа за активно сътрудничество между всички, за които правата на децата не трябва да остават само на книга.

снимка: кръгла маса Благоевград

Може да харесате още...