„Нощ/ Пловдив“ – тази вечер, вече и със свой Instagram профил @nightplovdiv и игра за потребителите на социални мрежи

Night InstagramЕкипът на културния фестивал „Нощ/ Пловдив“ е разработил специален Instagram профил @nightplovdiv, който ще помогне на потребителите на социалната мрежа и приятелите на събитието да се ориентират в 5-те програми от 11-то издание на нощта на музеите и галериите. 

В основния Instagram профил на фестивала са публикувани 5 снимки, които представят всяка от програмите и водят към техни самостоятелни Instagram профили – Музеи и галерии (@museumsandgalleries), Град и публични пространства (@cityandpublicpsaces), Култура и клуб (@cultureandclub), Кураторска програма (@darknightplovdiv) и Малката Нощ за деца (@littlenightplovdiv). Профилите на 5те теми съдържат снимки или визии за всяко събитие в дадената програма.

Като част от медийното си партньорство, bTV и Нощ/ Пловдив организират Instagram игра, в която участниците трябва да намерят, снимат и публикуват в социалната мрежа снимка на предмет, който би им помогнал да оцелеят преди 100 години. Снимката трябва да тагва основния профил на фестивала @nightplovdiv и да съдържа хаштаг #farmnight. Потребителите, които не използват Instagram, могат да се включат в играта през Facebook. Те трябва да открият, снимат и публикуват във Facebook страницата на Нощта снимка на предмет, който е бил важен за оцеляването преди 100 години, с хаштаг #farmnight. 150 от участниците със снимка в Instagram и/ или Facebook ще спечелят награди за тяхната лична ферма. Наградите могат да се получат на локация 0 – зеления инфопункт на Нощта.

За да открият предмети, които са били важни за оцеляването на човек преди 100 години, участниците могат да изберат сами локации/ събития от програмата на Нощта или да се включат в някои от тематичните турове с гидове – Общ тур за Пловдив, тур „Галерии”, „Съвременно изкуство” и „Културно-историческо наследство”. Всички турове ще започват от инфопункта – локация 0 на фестивала.

Фестивалът „Нощ/ Пловдив се организира за 11 поредна годна от фондация „Отворени изкуства“. Съорганизатори са фондация „Америка за България“ и Oбщина Пловдив. След като посрещна повече от хиляда човека на официалното парти в миналогодишното издание на фестивала, Absolut за втори път готви голяма изненада в програмата. Този път партито ще е под надслов Light The Night и ще премине под приглушено осветление, тематични Absolut коктейли и интерактивна инсталация, дело на Полина Герасимова, която ще отправи предизвикателство към гостите да рисуват със светлина.

Институционални партньори на Нощта са посолствата на САЩ, Австрия и Държавата Израел в България, както и British Council, Чешки културен център и Френския културен институт.

 

Може да харесате още...