Започна националното турне на музикалния конкурс за училищни банди „Голямо междучасие 2015”

D2_1Двайсет ученически банди от страната се включиха в конкурса за най-добра училищна група „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015” със свой авторски парчета. До 9 септември 2015г. в сайта на конкурса  се провежда електронно гласуване, което ще определи финалистите. Докато тече гласуването феновете на групите ще могат да ги чуят и на живо по време на националното турне – „Голямо Междучасие 2015”, което ще даде шанс на бандите да излязат на професионална сцена в големи градове на България.

Първият концерт беше снощи в Пловдив на площада “Стефан Стамболов” – в него страхотно забиха групи от Пловдив, Хасково, Нова Загора и Ямбол. На 9-ти септември в Русе площадът пред съдебната палата от 19:00 часа е следващата сцена. После, 10.09 /четвъртък/ тя се мести в  Благоевград пред Общината от същия час и пак от 19:00 в петък, 11-ти септември е заключителният концерт на Амфитеатъра във Враца.

Концертите са с вход свободен благодарение на Министерство на младежта и спорта и кметовете на градовете-домакини.

D2 ще бъдат в ролята на ментори. Големият финален концерт на „Голямо междучасие 2015”, ще се проведе на 12 септември 2015г., пред паметника на Съветската армия в град София от 19:00 ч. Участие в него ще вземат групите участници от София и трите групи, събрали най-голям вот при гласуването.

От трите групи-финалисти D2 ще изберат най-добрата ученическа група на България за 2015г.Голямата награда за победителя в националния конкурс за най-добра училищна група „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015” е музикално оборудване по избор на стойност 2000лв.

Националният музикален конкурс се организира от D2 с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

Може да харесате още...