На пеещите фонтани в Пловдив в петък слушаме виртуозът Илиан Илиев

klarnetistВиртуозният кларинетист Илиан Илиев пристига от Ню Йорк за участие в Гала концерта на Пловдивска опера край Пеещите фонтани на 4 септември от 20 часа. С концерта се отбелязва 1 година от избора на Пловдив за Европейска културна столица през 2019. Входът е свободен.

В концерта край Фонтаните ще участват солисти, оркестър и балет на Държавна опера – Пловдив под диригентството на Диан Чобанов. Публиката ще се наслади и на изпълненията на Виолета Радомирска, която пристигна от Швейцария за втората премиера на “Кармен”.

Българският виртуоз на кларинета Илиан Илиев е син на кларинетиста pee6ti fontani3Никола Илиев, основател на Конушенския оркестър. След като завършва Музикалното училище в Пловдив и Музикалната академия в София, той продължава обучението си в Джулиард Скул, Ню Йорк. През 2001 г. Илиев получава разрешително за постоянно пребиваване в САЩ като „първокласен артист с необикновени способности”. Обявен е за 5-ти най-добър кларинетист в САЩ.

Признат като един от водещите кларинетисти на своето поколение, Илиан Илиев е познат в целия свят със своя изключителен артистизъм. Критиката е безкрайно благосклонна към българския талант, изявявал се на множество платформи, включително и в Карнеги Хол.

Може да харесате още...