Безплатни прегледи за рак на гърдата в пловдивската „Централ Хоспитал“

bolni4ni_001Безплатни прегледи за рак на гърдата стартира пловдивската болница „Централ Хоспитал“. От пациентите не се изисква да представят направление от личния лекар, но е необходимо да си запишат час не тел: 032/644-222, казаха от лечебното заведение. Първият ден от кампанията, в който ще се провеждат консултациите, е 9 септември. Прегледите започват в 9 и ще продължат до18 ч. Пациентите, на които бъдат открити съмнителни симптоми за рак на гърдата, ще бъдат насочени за допълнителни изследвания.

Във втората половина на септември ще бъде определен още един ден, в който пациентите ще имат възможността да чуят мнението на известния хирург д-р Владимир Андонов. Той е специализирал в Клиника по превенция и лечение на рак на гърдата в Североизточен хирургичен център към болница „Кралица Елизабет“ в Нюкясъл, Великобритания, каза управителят на болницата д-р Заприн Пепелов.

Според д-р Андонов онкологичните заболявания са лечими, но първото условие е те да бъдат диагностицирани навреме. Заради постоянната криза с направленията при българските лични лекари много пациенти се демотивират и търсят консултация със специалист, когато е станало твърде късно, а ракът е дал разсейки в много органи. Така част от болните допускат още една грешка – не ходят на лекар, а прибягват до услугите на народни лечители и билкари, отбеляза хирургът.

Може да харесате още...