Започва ремонт на изгорялата сцена на пловдивската Драма

pojar-teatar32 години след пожара, който изпепели сцената на Драматичен театър Пловдив и на практика остави без собствен дом за изява актьорите, днес в 17:30 часа министърът на културата Вежди Рашидов ще обяви началото на ремонта. Проектът предвижда подмяна на всички основни инсталационни системи, възстановяване на сцената, инсталиране на нова озвучителна и осветителна система, подобряване на акустиката, монтиране на система за пожароизвестяване, изграждане на санитарен възел за хора с увреждания.
В края на април  тази година беше изготвен технически проект за обект „Ремонт и реконструкция на основната сграда и зала в нея на Драматичен театър – гр. Пловдив”, pojar-teatar1одобрен от главния архитект на община Пловдив. След проведена процедура по реда на Закона за обществените поръчки е избран изпълнител на строително-монтажните работи. Това е ГБС- Пловдив АД. Има и сключен договор за изпълнение на строително-ремонтните работи между ГБС – Пловдив АД и Министерството на културата.

След ремонта пловдивският театър ще разполага с медиатека.

Международният театрален фестивал “Сцена на кръстопът”, който стартира след броени дни, и тази година ще представя спектаклите си в Дома на културата и на камерната сцена на Драмата.

 

Може да харесате още...