„Национална организация малки български хора” с нов мандат на представителност в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

katia-malki-hora1Кабинетът препотвърди за срок от три години представителността на „Национална организация малки български хора” в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания за срок от три години, съобщиха от МС. Така сдружението, чиято основна цел е да обединява хората с нисък ръст в България, получи зелена светлина да отстоява пред институциите техните права и интереси в сферата на здравеопазването, професионалната дейност, заплащането на труда и социалните условия. През изминалите три години организацията работи активно по проблемите на малките хора у нас. Тя провежда ежегодно национални и регионални срещи, на които се дискутират проблемите на малките хора.

Организира индивидуални посещения на трудно подвижни членове, консултации на членовете си, оказва материална и финансова подкрепа на тези от тях в тежко състояние, съдейства за посещение медицински заведения и осъществява транспортиране на трудно подвижни лица. Прави спортни лагери, културни и туристически занимания за своите членове.

Най-новият проект на малките хора е да създадат свой център в столицата, където да се срещат и да си помагат взаимно в реализирането на различни свои дейности и таланти.

снимка: архив F2F TV

Може да харесате още...