Украинска IT компания мести офиса и служителите си в Пловдив

netwarsВ Пловдив навлиза още една голяма ИТ компания и така градът убедително затвърждава тенденцията към превръщането си в център за ИТ и Аутсорсинг бранша. Украинската фирма Speed Flow планира още тази есен офисът й в Пловдив да заработи активно. В града вече започнаха да пристигат служителите на компанията със своите семейства, а общината съдейства за настаняването на децата в детски градини и ясли, както и при записването на по-големите в училища.
„Нашата основна цел е Пловдив да бъде предпочитано място за живот, посещение и правене на бизнес. От години идентифицираме всички предимства на града, създаваме нови и ги представяме в България и по света. Един от основните ни фокуси е ИТ и Аутсорсинг сектора и затова днешната новина е награда за усилията ни и показва, че сме на правилен път.“, сподели инж. Иван Тотев, кмет на Пловдив.

Speed Flow има офиси в Лондон и Хонконг и е водещ световен доставчик на телеком билинг системи и софтуерни решения с общ оборот за 2014-а година 39 млн. щатски долара. До края на годината компанията планира да наеме и още 50 български служители, като се очаква заплащането да е от 1500 до 3000 лв.

„Преместването ни в Пловдив беше въпрос на икономика, не на любов, макар че съм роден тук. Преди да вземем решение проучихме много държави като Полша, Унгария, Румъния, Сърбия и др. Анализирахме и много от по-големите български градове. Избрахме Пловдив, защото това е фантастичен град от гледна точка на логистика, инфраструктура, професионални кадри и административна подкрепа За един бизнес остава само да си гледа бизнеса”, сподели Влад Еллис, собственик на SpeedFlow.

Според компанията основен фактор за избора на града е и високото качество и стандарт на живот. Именно това е причина за решението на нашите служителите да се преместят в друга държава и град.

В сектора „ИТ и аутсорсинг“ в Пловдив по последни данни работят между 4 000 и 4 500 души, като само за последните 3 години бройката се удвои. Създаването на работни места за младите и талантливи висшисти продължава да е сред най-големите приоритети на местното управление и запазвайки сегашната тенденция в един средносрочен план заетите могат да нарастнат до 8 000 и 10 000 човека.

Тук вече отвориха офиси много утвърдени на международната сцена компании като например Telus International, Aii Data Pro, Scale Focus, Unify, 60К, Questers Group, Programista, Sofica Group и др. В момента се преговаря за навлизането в града през октомври месец на още една мощна украинска фирма.

Може да харесате още...