Плодови изкушения с авторски почерк на Фермерския пазар в Пловдив тази събота

plodov sladkishИстински плодови шедьоври ще посрещнат тази събота участници и гости на Фермерския пазар в Пловдив. Ще ги представят производителите на сезонни плодове в региона, но поканата е отворена и към всички, изкушени да споделят с публика своите летни кулинарни фантазии. Предчувстваме фиеста от вкусове, аромати и вдъхновение, казва в аванс Гергана Кабаиванова от Хранкооп Пловдив, по чиято идея преди 2 години в Пловдив се създаде първия у нас фермерски пазар, насърчаващ директните срещи между производители на екологични земеделски продукти и потребители.

Под тепетата вече е традиция всяка събота от 10 до 14 часа той да изненадва с иновативни предложения пловдивчани – за 22 август под шатрите в двора на Клуб Тотал Спорт освен дегустациите, това ще са работилниците за домашни сладкиши, напитки, компоти, сладка и sladki-smokiniвсичко, което в българския дом може да се измайстори от праскови, кайсии, пъпеш, диня, малинки, боровинки, къпинки, касис. Както и вкусният урок на шеф Чакъров за това как се приготвя бутиково сладко от смокини с бадем.

В края на август общността за занятчийски храни ще се събере на първия си форум на “Беглика Фест”. На него кулинарни таланти и фермери, които предпочитат натуралното земеделие и творческия подход при отглеждането на земеделски култури, ще се срещнат не само за да споделят едни с други плодовете на своя труд, но и бъдещето на кооперативите като най-пряк път до трапезата на всяко семейство с интерес да се храни здравословно с чисти земеделски продукти.

Събитията се провеждат по проект „Фермерските пазари в София и Пловдив – събития за устойчиво развитие“, който се финансира от Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП, www.ngogrants.bg

 

 

Може да харесате още...