В обектива: 21 Международен фолклорен фестивал Пловдив 2015

ff2015-bg-6613Цвят, настроение, аромат на страни, които може да си посетил само в сънищата си – това е Международният фолклорен фестивал в Пловдив, който и тази година завладя с магията си августовските вечери на Главната и на Античния театър под тепетата. 21-вият поред форум на фолклорния танц доведе 6 страни в сърцето на Тракия, за да покаже, че традицията е жива и днес, в първия век на второто хилядолетие. 

Тази година домакинстващият български състав беше Ансамбълът за народни песни и танци “Сливен”. А в пъстрите дефилета и концертите на Античната сцена и пред Общината  се включиха трупи от Полша, Турция, Испания, Сърбия и Корея.

Танцовият състав на Аржентина не успя да стигне до България. Не се състоя и едното от предварително обявените фестивални  гостувания – в Община Стамболийски. В първия случай причината се оказа обективна. Във втория, обаче, чисто по нашенски, субективно, се прояви административното безхаберие.

След фолклорния фестивал участниците в него отнесоха със себе си незабравими моменти от представянето им в Пловдив, запечатани в снимките на Юлиан Георгиев и подредени в ръчно изработена фотокнига.

снимки: Юлиан Георгиев

 

 

Може да харесате още...