250 танцьори от цял свят превземат Пловдив от понеделник

folkfest_plovdiv_2014_022Танцови състави от три континента ще вземат участие в 21-то издание на Международния фолклорен фестивал в Пловдив между 3 и 7 август. Очакват се трупи от Испания, Корея, Турция, Сърбия, Полша. За първи път идва и трупа от Аржентина. Символичен домакин от българска страна ще бъде Професионалният фолклорен ансамбъл на град Сливен.
Всяка вечер по време на мащабното събитие от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 часа.
Освен концертите в самия град, представления ще има и в други райони на област Пловдив. Ансамблите от Турция и Испания ще изнесат представления в Асеновград на 4 август, а на 6 август танцьорите от Сърбия и Полша ще гастролират в Хисар.
Туроператори от цялата страна са включили събитието в програмата на своите чуждестранни гости. Очаква се Античният театър да бъде пълен по време на всички фестивални вечери.

снимки: Юлиан Георгиев, Международен Фолклорен фестивал 2014

Може да харесате още...