129 депутати избраха Мая Манолова за омбудсман на България

maiaОстрието на БСП вече е омбудсман на България. Мая Манолова получи тайната подкрепа на 129 от общо 223 гласували депутати в най-горещия ден на юли. Досегашният обществен посредник Константин Пенчев спечели само 82 гласа. В Комисията за произвеждане на вота бяха 9: председателят Евгени Стоев и членовете Георги Търновалийски, Хюсеин Хафъзов, Иван Иванов, Валентин Касабов, Стефан Кенов, Миглена Александрова, Иван Иванов и дори Ана Баракова като представител на себе си, тоест нечленуващата в нито една парламентарна група депутатка.

Дали ще успее да съблече червеното си елече Манолова, която напоследък в социалните мрежи се подвизава с псевдонима Маяма? Дали ще докаже, че е надпартийна в защитаването на интересите на хората без значение от коя класа, раса, пол, религия и партия са? Песимистите, поне във фейсбук, са мнооого. Ето и някои коментари в мрежата:

Иван Бедров: Мая избрана за омбудсман с таен вот. Деклариращите пред камерите, че са гласували против, са повече от гласовете против. 42°C

Соня Колтуклиева: Никога повече няма да гласувам за ГЕРБ! Никога повече няма да гласувам за никоя от парламентарно представените партии!
Срам и позор за днешното мнозинство, подкрепило Мая Костинбродска!

Емил Жасим: ‪#‎омбудсрам‬ ме е
129 са гласували по съвест в полза на Маяма Нолова за поста “застъпник за правата на хората и пазител на обществения интерес”.
Ако това им е съвестта, каква ли им е наглостта?

Петър Копралев: Страна, в която хората, играещи временната роля на депутати, избират една Мотика, като Мая Манолова, да защитава интересите на народа като омбудсман на РБългария, ще получи точно това – мотика в челото!!
Колкото до Мая – тя един ден ще има съдбата на братя Галеви, да бяга от страната; но това ще бъде един ден, не и сега! Не и сега, докато мнозинството е съставено от КРЕТЕНИ, а не от здравомислещи и отговорни хора!

Цвета Караянчева: „Честито” на унижените и оскърбените, но не по Достоевски, а по Мая Манолова – новият омбудсман на Р България, избран от нямото, съзаклятническо мнозинство на БСП, ДПС, АБВ, Патриотичен фронт и гарнитура от Реформатори. Единствено парламентарната група на ГЕРБ гласува срещу това флагманът на мнимата афера „Костинброд” да е обществен защитник на българските граждани. Не сме простили, Мая!. Не сме преглътнали, че ти дължим година и половина политическо безвремие, улични протести, затворени врати в Европа и модела кой. Fundamentum est iustitiae fides – основа на справедливостта е доверието, казват древните римляни. Как ще въздаваш справедливост без доверие, Мая?!

В анкетата на F2F TV: Кой ще е новият омбудсман на България, 90% бяха посочили Константин Пенчев, 10% – Няма значение, длъжността е куха. И 0, ама кръгла 0 бяха гласували за Мая Манолова.

Впрочем, подобно беше съотношението в анкетата ни и за референдума за изборните правила, който остана осакатен до 1 въпрос от депутатите само два дни по-рано…

Оттук нататък прогнозата ни е за рязък спад на активността на местните избори.
Дали това не беше целта на партиите вкупом?

А иначе, след организирания във фейсбук протест срещу избора на новия омбудсман, въпрос вероятно на време е да се появи … контрапротест.

Само на жегата не й се получава контражега…

 

Може да харесате още...