Фондация “Св. Св. Константин и Елена” набира студенти, кандидати за стипендии

books-studentsФондация “Св. Св. Константин и Елена” обяви своя нов прием на кандидати по стипендиатска програма “Туризъм”. През учебната 2015/2016 година тя ще подпомогне обучението на общо четирима студенти – отличници от висшите учебни заведения в страната. Квотите по програмата са две стипендии за зимния семестър и две стипендии за летния семестър. Всяка стипендия е в размер на 1500 лв. и се изплаща на пет равни месечни вноски.
Кампанията за набиране на кандидат-стипендианти за зимния семестър започна на 20 юли и ще продължи до 20 август 2015 година. Кандидатите трябва да са студенти, записани редовна форма на обучение степен бакалавър по специалност “Туризъм” и да имат общ успех от летния семестър на учебната 2014/2015 година не по-нисък от отличен 5.50. И тази година с предимство при класирането се ползват студенти в неравностойно положение – млади хора, израснали под институционална грижа, студенти от социално слаби семейства, сираци и полусираци, студенти със степен на инвалидност и млади хора със специални образователни потребности.

Стипендиантите ще бъдат определени до 15 септември.
Стипендиантската си програма “Туризъм” Фондацията реализира за втора поредна година съвместно със „Св. Св Константин и Елена Холдинг“ АД.  Целта е да се подпомогне образованието и обучението на висококвалифицирани и талантливи млади българи, които имат амбицията да се реализират в ключови за икономиката ни сфери.

В началото на септември се очаква да стартира най-новата стипендиатска програма на Фондацията – „Здраве чрез СПА“. Програмата ще е насочена към студенти от медицинските колежи и университети, които са избрали професия, тясно свързана с алтернативните форми за подобряване на човешкото здраве: морелечението (таласотерапия), СПА и Wellness терапиите, балнеологията, рехабилитацията, физиотерапията, кинезитерапията, ерготерапията, лечебните и спортните масажи и медицинската козметика.

Може да харесате още...