24-годишен национал е най-добрият бриджьор на България за 2015

bridj2Тодор Тихолов, който е основен състезател в Националния отбор по бридж на България за младежи, води надпреварата за спечелени майсторски точки за 2015 г. 24-годишният младеж е играч на бридж клуба „Радков“ и се занимава със състезателен бридж от 6 години. През 2013 г. се класира втори на Европейското отборно първенство за младежи във Франция, а година по-късно печели 3-то място на двойки на Европейското първенство за младежи в Германия. През 2015 г. става Държавен шампион за отбори като състезател на бридж клуб „Радков”.След него в класицията – съответно на 2-ро и 3-то място, са националите Росен Гунев и Иван Нанев от спортен клуб „Тим К1”, които преди седмица спечелиха 5-то място на Европейското първенство в Норвегия. В топ 10 присъстват имената на още двама състезатели от Националния отбор на България – Владимир Михов и Юлиян Стефанов, които заедно с двойките Нанев-Гунев и Стаматов-Данаилов ще представляват България на Световното първенство в Ченай, Индия през септември тази година.

Единствената дама в челната 10-ка е Диана Дамянова, която също е състезател на спортен клуб „Тим К1″. Дамянова е пиар експерт и собственик на агенция за проучване и връзки с обществеността.

bridj1Българската бридж федерация е член на Европейската бридж лига (EBL) и на Световната бридж федерация (WBF) и публикува ежегодна индивидуална класация на състезателите по спортен бридж на официалния си сайт. Класацията се изготвя на база присъдени индивидуални майсторски точки за постигнати резултати в Държавни първенства по спортен бридж, Национални бридж турнири и бридж турнири, организирани от спортни клубове, членове на ББФ.

От днес младежкият национален отбор по бридж на България е в Тромсьо (Норвегия), където от 19-ти до 25-ти юли ще се проведе 25-тият Европейски отборен шампионат по бридж за младежи (в категории под 26г., под 21 г. и за пръв път за деца под 16 г.), организиран от Европейската Бридж Лига. В надпреварата ще участват 52 отбора от 23 страни, а България ще бъде представена от националния отбор за младежи под 26 г. в състав: Тодор Тихолов, Велислав Стефанов, Живко Драганов, Николай Янински, Марк Андонов, Живко Сидеров с треньор Теню Тенев.

Може да харесате още...