Френски журналист с майсторски клас в Бургас на тема “Совиньон блан”

vinarМайсторски клас на тема “Совиньон блан” ще изнесе на 30 юли от 10.30 часа в изложбен център “Флора” в Бургас David Cobbold – водещ френски еножурналист и експерт.  Обучението ще е в рамките на ІІ Бургаски фестивал на виното, а материалът за него е от Южна Африка, Австрия, Чили, Хърватска/Словения, Франция, Италия, Нова Зеландия и България. 

David Cobbold е британец, който през 1973-та се премества да живее във Франция. От 1983-та насам в продължение на 15 години работи като търговец на вино. През последните 18 години има свой бизнес като писател и еножурналист, както и като лектор и преподавател на винарски теми за професионалисти и любители чрез Парижката винена академия и винените клубове.

Освен статиите, които публикува в различни специализирани издания във Франция, Канада, Великобритания, Япония и Индия, той е съавтор на повече от 20 книги за виното. Бил е главен редактор на 3 списания: ‘Flavours from France’, ‘The Wine Review of France’, и английската версия на ‘La Revue du Vin’. През последните 10 години той има редица радио и телевизионни участия в специализирани програми. Преди 5 години стана съосновател на френски сайт, посветен на виното, за който пише редовно (www.eccevino.com).

Той е редовен блогър на винарски и други теми на неговия блог ‘More than just wine’ и на колективния винарски блог ‘Les 5 du vin’. Като един от световните експерти в дегустацията на вино и по-специално на Совиньон блан, е член на журито на Concours Mondial du Sauvignon.
.

Може да харесате още...