Община Казанлък не одобри протокола за обследване на срутването в местната гимназия

kazanluyk-ob6tinaТехническата експертна комисия, призвана да обследва срутването на стена и част от крилото на ПМГ „Никола Обрешков“ Казанлък на 22 юни, не е изпълнила докрай поставената й задача, съобщиха от Община Казанлък. По тази причина е назначена нова техническа експертна комисия. Оказва се, че срокът до днес не е бил достатъчен на първата да изготви пълен протокол. Местната администрация е категорична, че няма да одобри представеният.

“Членовете на досегашната комисия – проектанти, включени в състава й по препоръка на регионалната структура на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране – Стара Загора, не са се ангажирали с изготвяне на техническа експертиза за състоянието на авариралия строеж или част от него. В предписанията за отстраняване на последиците от аварията компетентните за това лица не са посочили и конкретни мерки за преодоляването им, а само задължават това да се направи след цялостно обследване и експертно заключение за реалното състояние на авариралия строеж”, твърдят от Община Казанлък и подчертват, че новата комисия трябва да направи безпристрастна оценка на ситуацията.

В нея поканените експерти са с пълна проектантска правоспособност по части “конструктивна“, архитектура“ и „геология“, от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Камарата на архитектите в България, Съюза на архитектите в България, Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Може да харесате още...