Културно-информационен център „Севт III“ ще представя символите на Казанлък под открито небе

kazanluk-sevt3Частта от централното градско пространство, популярно сред казанлъчани през последните 40 години като „дупката“ вече придобива съвсем различна визия. Община Казанлък започна изграждане на градски Културно-информационен център на открито, който нарече „Севт III“ (КИАЦО). Намерението е той да акцентира върху двата символа на града – тракийското наследство и маслодайната роза.

В центъра на пространството ще е раположен макет на Долината на тракийските царе, към която водят стилизирани елементи от артефакти, открити в тракийските гробници и храмове. Акцент ще бъдат и пространствата, засадени с рози. Мобилна детска площадка, водна стена, сцена и екран под открито небе за кино и концерти, зелени площи, фонтан, кафе-павилион и други интересни елементи, всички поставени под kazanluk-sevt3-1нетрадиционни тенти, ще превърнат това място в атракцион както за казанлъчани, така и гостите на града.

Паркови осветителни тела с LED-осветление ще допринесат за уникалността на атмосферата нощем. Идеята е това място да стане център на обществените и културни събития на открито в Казанлък като едновременно с това рекламира богатата история и забележителностите на района.

Може да харесате още...