Над 5 хиляди – на ONE DESIGN WEEK 2015 в Пловдив в първите 3 дни

onedesignweekМеждународният фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK в Пловдив, който се провежда в Пловдив между 19 и 28-ми юни, събра само за три дни над 5 000 почитатели на съвременния дизайн. Това са 30 места в града и интерактивната 3D инсталация „Cnnctr“ („Конектор“), създадена специално за дизайн седмицата от арт-колектива “Мелформатор”. Близо 1000 човека се включиха в първия ден на аудио-визуалния проект, който се провежда всяка вечер от 21:30 часа върху фасадата на бившия Партиен дом.Те “взаимодействаха” с интерактивния мапинг чрез специална апликация, достъпна за мобилни устройства с iOS и Android. До момента в експеримента се включиха над 700 потребители като средна продължителност на сесията е 5 мин. и 34 сек., обявяват организаторите.

В програмата на международния дизайн фестивал предстоят още интересни събития – професионален форум на 27-ми юни в Дом на културата „Борис Христов“, в който ще вземат участие световноизвестни имена от международната дизайн сцена; презентации; практически лекции; дизайн работилници; прожекции; дискусии; детска програма; дизайн базар с над 40 участници от цяла България и мн.др.

Финалното АBSOLUT парти ще се проведе на 26-ти юни в Държавна опера, Пловдив. Специално за събитието идва една от най-ярките звезди на нюйоркската клубна сцена – Nomi Ruiz. Вокалистката на групите Hercules & Love Affair и Jessica ще свири за първи път у нас с вход свободен от 22:30 часа.

Може да харесате още...