Проверки за незаконни сметища в Столипиново, паяк вдига коне с каруци… 

stolipinovo_001Над 20 крави се отглеждат в обор на ул. „Шумен“ в пловдивския квартал Столипиново. Има семейства, които отглеждат и цели стада с по 30 кози и ярета. Това е една от причините за замърсяването в махалата с най-компактното смесено население не само у нас, а и на Балканите поне. Най-масово разпространените животни тук, обаче, са конете. Те са впрегатна сила за каруците, с които обичайно се извозват строителни отпадъци и старо желязо. Движението на кончета излиза далече извън пределите на квартала, въпреки заповеди на кметове и наредби за движение по пътищата не от последния, а поне от 3-4 предходни мандата.

Дали защото идват избори, или не, въпросът с нерегламентираното отглеждане на животни и циркулиране на коне с каруци, както разбира се, и другият – за незаконните сметища – стана причина за масирани проверки от началото на седмицата на местната администрация. Освен кметът на района Николай Чунчуков stolipinovo_002и главният еколог на Столипиново Васко Василев, полицаи от местното управление и представители на Общинския инспекторат, Общинска охрана и ОП „Чистота“ са решени да приложат спрямо нарушителите цялата предвидена от закона строгост и при необходимост да конфискуват каруци, да глобяват и пишат актове.

Ще успеят ли?

Първата акция сгащи… 2 каручки с кончета. И ги репатрира… с паяк. Кога, как и дали изобщо могат да платят глобата собствениците – не е ясно. За кравите и стадата – също не е ясно какво ще се предприема, макар че в наредбата е разписано да са вън от града!

Може да харесате още...