Търси се български младеж за делегат на ООН

oon1Дружеството за Обединените нации в България търси български младежки делегат за ООН. Това ще е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на световната организация и работи с права, сравними с тези на истински дипломат, по решенията на ООН за младежта. Подобна позиция младежки делегат съществува едва в около 20-тина държави от цял свят. С програмата „Български младежки делегати в ООН“, България се нарежда сред страните лидери в световен и европейски план, които признават младежта като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище.България вече се цитира от Програмата на ООН за младежта, Световната федерация на Дружествата за ООН и други за водеща световна практика в топ 5% процента от 193-те страни членки на ООН. Мисията на Програмата е да служи като мост на ефективна комуникация и взаимодействие между младите хора в България, младите хора по света и управляващите.

Програмата се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на външните работи, Постоянното представителство на Република България към ООН в Ню Йорк и Национален младежки форум, както и с любезното съдействие на ISIC България.
Тази година селекционната кампания ще се състои от четири кръга.
Подробности за критериите за кандидатстване, селекционните етапи, както и формуляр за кандидатстване могат да бъдат намерени на уебсайта на Програмата. Позицията предполага мандат в рамките на година и половина с различни задължения на национално и международно ниво, с фокус върху младежките политики, предизвикателства и решения, както и организиране на редица събития (кръгли маси, презентации, срещи) с цел събиране на мнения от българската младеж за актуални за страната ни и ООН теми.

Можете да кандидатствате или да номинирате подходящ за позицията млад човек на www.bgyouthdelegate.org/apply-now-2015 до 23:59 ч. на 19.06.2015 г.

Може да харесате още...