1 загинал и 4-ма ранени при взрив на полигон на ВМЗ Сопот край Анево

pojar_vzriv_ogin_dimЕдин човек загина, а четирима са ранени при взрив на полигона на ВМЗ Сопот край село Анево. Един от тях е американски гражданин, а друг – канадски. Според информация на МВР, инцидентът е станал при планирани експериментални стрелби за изпитания на продукция. Сигналът на тел. 112 е подаден в 11.31 часа. Разследването на случая се поема от Окръжна прокуратура Пловдив. Ранените са приети в УМБАЛ „Свети Георги”.

Американският гражданин е в много тежко състояние, съобщи д-р Кирил Атлиев, ръководител звено „Хирургия” в Отделението по спешна медицина на лечебното заведение. Пострадалият е с липсваща дясна длан, множество разкъсни рани по хода на дясната мишница и предмишница, фрактура на черепа, пневмоторакс в дясна гръдна половина, наранявания по корема и лявото бедро и разкъсни рани по лявата ръка. В момента лекарите оперират ръцете му.

Вторият пострадал е канадец. Нараняванията при него са на дясното рамо и ходилото на десния крак.

Пострадалите българи са стабилизирани. Единият е с разкъсвания на двете колена, а другият – на ръцете, главата и дясното рамо. Те също са приети в спешно отделение на УМБАЛ „Свети Георги“, като им предстоят допълнителни изследвания и манипулации.

Може да харесате още...