Медена къща на 45 км. от Варна отваря вратите си за посетители тази неделя

kosheri

Кошери със стъклени стени, в дънер или от глина. Каменна пчелна пещера и плетена къщичка – истиснкото пчелно градче се намира в добричкото село Прилеп, на 45 км северно от Варна и тази неделя отваря вратите си за всички любопитни да научат повече за пчеларството от древността до наши дни. Как е организиран животът на пчелите, как се получава „златен” восък и колко вкусен може да е медът след като научите къде, от кого и как е събран – са все въпроси, на които домакините – пчелари Михови – канят да намерим отговор на място.

Те се занимават в пчеларство ит 1994 година и днес Медената им къща е истинска атракция в селото. В Деня на отворените врати, организиран от Фермерски пазари Варна, Михови ще почерпят гостите си с вълшебните medena kushtaпчелни продукти и ще разкажат за лечебните им свойства. Домакините правят с любов и медено – таханови бонбони, медено блокче, медена ракия, дори високоенергиен коктейл от мед, прашец и прясно изцеден цитрусов сок. Разходката в Медена къща Михови започва в 11. А организаторите са се погрижили и за безплатен транспорт. Бусът тръгва в 10 часа на 7 юни от паркинга на МОЛ Варна. Ако побързате да дадете знак в страничката на събитието в социалната мрежа, може да си осигурите място.

Събитието е част от проекта „Фермерските пазари в София и Пловдив – събития за устойчиво развитие“, който се финансира от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

 

Може да харесате още...