Шествие с Госпожа Опера, класически концерт с децата-виртуози Хасан и Ибрахим и тържества с каузи за Празника на детето в Пловдив

opera1Малчуганите в Пловдив ще се веселят на 1 юни в компанията на талантливите Хасан и Ибрахим Игнатови. Дванадесетгодишните пианисти завоюваха второ място на детската Евровизия заедно с Крисия. Те ще се качат на сцената на Концертна зала в Деня на детето от 19 часа в концерт. Европейската столица на културата ще има удоволствието да чуе малките виртуози само дни след концерта им в легендарната „Карнеги хол” в Ню Йорк.  Концертът ще започне още от 18:30 часа, когато Госпожа Опера ще поведе карнавално шествие от Кръглия фонтан пред Общината до Концертна зала. Веселието ще е още по-пъстро, ако малчуганите се присъединят със собствени костюми, маски или музикални инструменти.
От 19 часа близнаците ще изпълнят откъси от Концерт за пиано № 1 oт Бетовен и Концерт за пиано №2 от Шостакович, под съпровода на Оркестъра на Пловдивска опера с диригент Лучано Ди Мартино. Изненадите на празника в Концертна зала включват и томбола с награди – два велосипеда. Билетите за концерта ще дават и право на отстъпка от 10 % при закупуване на велосипед през целия юни от търговските обекти на пловдивския производител на велосипеди.

Билети за Празника на детето от 8 и 10 лева се продават в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg. Специални семейни пакети с билети от 6 лева може да се закупят от касата на Концертна зала, съобщават от Пловдивската Опера.

priemi_dete_filmПрез деня се организира и кръводарителска акция, с която екипът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в града напомня за децата в нужда. Кръв може да дари всеки на открития пункт на Площад Централен до Военния Клуб от 9.30 до 13 часа. Комплексът стартира и тържествата си по повод 10 години от своето създаване с пъстри прояви до обяд в Цар Симеонивата градина. Особено място е отделени на информационната кампания за приемни семейства “Отвори сърцето си, приеми дете”. Ще може да разгледате и света на децата „Моят свят – моите права” на картини, нарисувани от деца, настанени в Центровете за настаняване от семеен тип „Майка Тереза” и „Детска къща”.  А балони с посланието „За да има детство“ ще полетят в небето на Пловдив в разгара на детския хепънинг.

1uni-muko12В Квартал Капана пък е разположена благотворителната работилничка от кампанията “Муковисцидоза – да добавим живот”, в която децата ще могат да оцветяват анимационни гипсови фигурки с каузата средствата от закупуването им да послужат за осигуряване на инхалатори за децата с рядката болест.

Честит празник на децата 🙂

Може да харесате още...