На 1 юни деца в София и в Пловдив ще рисуват благотворително в полза на връстниците им с муковисцидоза

1uni-muko13Благотворително оцветяване на гипсови фигурки в полза на децата с муковсицидоза организира в София „Асоциация Муковисцидоза“ и в Пловдив – Сдружение „Защо Доброволец“. В столицата шареният павилион ще посреща малките художници до езерото с лодките и блъскащите се колички при средния вход на Южния парк. От 10 до 19 часа там децата, освен че ще могат да оцветяват гипсовите фигурки на любими приказни герои, които после да отнесат у дома, самите те ще могат да се превърнат в такива с рисунките по лицата им, за които вече са осигурени художници-доброволци. Наред със забавлението, децата ще научават, че така могат и да помагат на свои връстници. За рядката болест муковисцидоза ще разказва информационният щанд на „Асоциация Муковисцидоза“.

В Пловдив в твореческия квартал Капана приятелите на Асоциацията от Сдружение „Защо доброволец“ 1uni-muko11канят малчуганите в детския творчески кът, който е част от кампанията “Муковисцидоза – да добавим живот”. Отново оцветяване на анимационни герои от гипс и нестандартен грим и прическа от учениците на Национална художествена гимназия “Цанко Лавренов”ще радват най-малките пловдивчани. А каузата и в София, и в Пловдив е набиране на средства за инхалатори за децата с муковисцидоза.

Под тепетата акцията има още една благотворителна цел, свързана с изграждането на Дневния център за хора с редки болести. За нея средства ще се събират чрез продажба на ръчно изработени предмети, сувенири и книги от Щанда на солидарността, който ще бъде отворен от 29 май до 1 юни включително. В деня на детето от „Защо доброволец“ са подготвили и весела детска творческа програма с много музика, танци и театър.

снимки: архив 1 юни 2014 г. Пловдив

Може да харесате още...