Премахват незаконни постройки в Столипиново

stolipinovo1Докато в село Гърмен се нагнетява напрежението между роми и българи, тръгнало от силна музика и стигнало до завъртане на до болка познатата плоча за това кой плаща и кой не данъци, както и за законността на къщите на малцинството, в Пловдив администрацията на района с най-многобройно мултиетническо население на Балканите – Столипиново – показват как може реално да се решават проблеми, трупани с години. Днес в началото на улиците „Крайна“ и „Крайречна“ започна акцията по премахване на 80 незаконни гаражи и търговски обекти, наричани още временно преместваеми съоръжения (ВПС). Те са подписани от кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков, който подчерта, че са спазени всички законови процедури и срокове. На собствениците на незаконните търговски обекти даваме алтернатива да ги преместят на места с предварително изработени схеми за разполагане на търговски обекти като заплащат съответните такси в кметството. В момента в района има около 25 свободни места, обясни Николай Чунчуков.

stlipinovo2През последните два дни има повишена събираемост на такси от гаражи и търговски обекти, констатират в администрацията на район „Източен“. От там уточняват, че процедурата за премахване на незаконни обекти няма да е последна. В момента има констативни протоколи на още 50 обекта и предстои издаването на заповеди за премахване.

Припомняме, че район „Източен“ въведе практика за маркиране на редовните ВПС-та, което позволява и на гражданите да подават сигнали за незаконни обекти.

Може да харесате още...