4 области в страната – с бум в адресните регистрации

lastovi4ki_otlitat

Повишен интерес за адресна регистрация от началото на февруари до 25 април тази година отчита Министерството на регионалното развитие и благоустройството в областите Видин, Кюстендил, Монтана и Перник. В сравнение със същия период на миналата, сега той е значително по-голям, сочи справочна таблица на ведомството. Около 2400 са новорегистрираните във Видин. Над 1200 – в Кюстендил. Около 2200 – в Монтана. А в Перник – приблизително 1500. Да е живнала икономиката толкова, че да привлече масово нова работна ръка, която директно се преселва в тези области – не се е чуло. Но е ясно, че идват избори.

В които всяка партия знае, че гласовете са нужни като въздуха и водата за всяко живо същество.

От Министерството напомнят, че съгласно Закона за гражданската регистрация, адресната регистрация се извършва от кмета на общината, на района или на кметството или от определени от тях длъжностни лица. Следователни те са и отговорните за вписването в регистрите на новодомците. Тези, които ще имат право да гласуват за кмет на същото това място, в което са се заселили.

В село Грамада, видинско, например, това са нови 670 преселници. В самата Монтана – 953. 655 – в Перник и скромните спрямо тези цифри, но някак си, бодливи 173-ма души, в село Трън.

Имате ли предположения: дали тези хора ей така масово са се впуснали в приключение да си дирят късмета на тези места или просто някой ги е организирал да го направят – първо – в срока, удобен за него, да се регистрират; и после – в деня, удобен пак за него, да се отчетат. Интересно е ей в тоя отрязък от време Трън, например, ще гъмжи ли с новите си 173-ма съселяни? И ако не – как се мотивират хора за такава масовка в 21 век?

Иначе всички знаем – пилците се броят наесен. А може би и гласовете?

Може да харесате още...