Клара Санчес на гости в Пловдив тази вечер

Clara SanchezЕдна от най-награждаваните испански писателки ще се срещне с четящата пловдивска публика тази вечер! Клара Санчес има зад гърба си 11 романа, издадени в стотици хиляди екземпляри. На 15-и май от 19 часа тя ще бъде гост в книжарница Хеликон в град Пловдив. “Небето се завърна” е омагьосващ разказ за цената на успеха, сбъднатите пророчества и илюзиите, способни да превърнат бъдещето в кошмар. Испанската писателка е позната у нас и с психологическия трилър за наследството на нацизма „Това, което името ти крие”, напомнящ филмите на Хичкок и Полански.

Клара Санчес е сред най-безспорните имена в съвременната испанска и европейска проза. През 2010 г. печели „Надал“, най-старият литературен приз на Испания, а година по-късно е удостоена и със Златния медал Кастилия – Ла Манча. През 2013 г. „Небето се завърна” се сдоби с престижната награда „Планета”, която в стойностно изражение се нарежда непосредствено след Нобеловата награда.

Гостуването на испанската писателка у нас се осъществява с подкрепата на програма „Творческа Европа” на Европейската комисия и партньорството на Институт Сервантес.

 

Може да харесате още...