Спортна Асоциация, първа реколта домати и цветя в Социалната оранжерия, мини голф и модно ревю – за 20 години от кръщаването на КСУ „Св. Георги“

KSU-ime1С Асоциация “Спорт за всички – Св. Георги” Комплексът за социални услуги посрещна 20 годишнината от кръщването си с името на светеца. “Идеята ни е да поканим всички социални заведения в града да създадат спортни клубове и да се включат като членове в нашата асоциация. Така ще могат да ползват всички спортни съоражения и игрища тук, а и да участват в състезания и турнири, които тепърва смятаме да създаваме” – сподели пред гости, спомоществователи и пред екипа и възпитаниците на комплкеса инструкторът по джудо и стрелба Петър Петрушев.

“Общината ще помогне на начинанието и първото нещо, за което можем да съдействаме, е да организираме среща с представителите на социалните заведения, за да разкажете пред тях за чудесната си идея” – каза директорът на Дирекция “Социална политика” в Община Пловдив Веселина Ботева. Стартът на Асоциацията, обявена точно на 20 годишнината от честване на патрона на КСУ “Св. Георги”, беше благословен с водосвет и от свещениците на храмовете в кварталите Тракия и Западен. Отец Ангел и отец Харалампи не са непознати в Комплекса – те са духовните лица, подпомогнали създаването на параклиса “Св. Георги” към социалното заведение.

KSU-ime4След водосвета символичното мини-голф състезание между отборите на Общината и Дневния център към КСУ постави началото на спортния сезон на открито тук, а първата реколта домати и цветя, отгледани като бебета в епруветка по метода на тъканните култури в уникалната Лаборатория към Социалната оранжерия, показа, че тук дейностите са в непрестанно развитие.

“Благодаря на всички, които през годините са до нас”, обобщи директорът на КСУ “Св. Георги” Апостол Делев по време на творческата програма, подготвена за юбилея от курсистите в СУПЦ. Пред нестихващите аплодисменти на гостите и екипа на Комплекса те дефилираха с облекла, създадени в часовете по шивачество. А най-добрите певци изпяха вълнуващи народни песни за поздрав.

KSU-ime5“Това, което искам да се случи оттук нататък, е да се приеме законодателство, което да позволява продукцията от нашата социална оранжерия да излезе на пазара до тази на останалите прозиводители”, сподели Делев. И допълни, че другата му мечта е свързана с реализирането на многофункционални игрища в Социалния спортен център: “Защото ние сме доказали, че можем да интегрираме хората със специфични потребности, давайки им най-важното – професионални знания и самочувствие. Остава и законодателно да се създаде възможност те да бъдат като всички нас”.

Може да харесате още...