Нова вандалска “акция” срещу дръвчета в Пловдив

vandali_16След като миналата седмица вандали обраха лалета и нараниха дръвчета в Центъра на Пловдив, сега и район Южен се събуди с наранени липички. Те са засадени в парка пред МБАЛ „Свети Пантелеймон“, обясняват от  ОП „Градини и паркове“, за които остава печална загадка защо от вече доста време дръвчетата са осъмвали с все по-нагризана от кучета кора.  Очевидно, някой посяга на дръчетата умишлено – тази нощ злосторници те са решили да дялкат с ножове стволовете и да ги довършат съвсем.

По същото време от детската площадка пред болницата безследно е изчезнала цялата корона на красивата и ароматна каталпа. Безобразна жестокост е сполетяла и една от красивите туи в парка.  От засадените през vandali_15последните няколко години 10 млади брези в парк „Белите брези“ е оцеляла само една. Някой неспирно тренира кучето си върху друго хубаво дръвче, на което вече са прегризани почти всички клони.

„Пред очите ми възрастна жена, която даже беше заедно с внучето си, изтръгна лавровишна. Когато реагирах, се сопна: „Ти ли ще ми кажеш? Нали си плащам данъците?“ В „Белите брези“ оформихме прекрасна цветна фигура, от която непрестанно чезнат елементи. Миналата седмица се наложи да я попълним с нови 120 лигуструма“, разказва с болка Катя Караджова от “Паркове и градини”.

vandali_14Какви хора сме, бе!!!!!!

На природата ли ще си го изкарваме?

И като си го изкараме, чувстваме ли се-значими, някак си? По-яки? По-като мутра?! Дотук ли го докарахме тоя живот…

 

 

 

 

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Екатерина Костова каза:

    ще загинем като хора първо. После и като човечество…

  2. Това е толкова глупаво и безсмислено.Какъв човек трябва да си за да съсипваш всички тези красиви дръвчета, благодарение, н а които ние всички дефактно сме живи и можем да се радваме на красивата природа и изобилстват, които ни дарява.Благодаря ви за новината и искрено се надявам, че ще се вземат строги мерки за всички нарушители.Да всички ние си плащаме данъците, но ако всеки изхвърля всичко на вън то тогава какво ще правим като човечество.