БЧК откри банкова сметка за пострадалите от земетресението в Непал; може да се дарят и средства онлайн или с sms

b4kБългарският Червен кръст откри банкова сметка за набиране на финансова помощ за пострадалите от опустошителното земетресение в Непал. Активиран е и номер 1466, дарение може да се направи и онлайн. Националната благотворителна кампания на българските червенокръстци е отговор на апела на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП)  за предоставяне на незабавна хуманитарна помощ за 75 000 души, като са необходими 33,4 млн. швейцарски франка (63 188 792 лв.).

Дарения се набират:
По банкова сметка:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG23UNCR70001519676152;
BIC: UNCRBGSF;
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
(За пострадалите от земетресението в Непал).

Можем да подкрепим кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организациятаИ с SMS-и на цена 1 лев на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Българският Червен кръст поддържа непрекъсната връзка с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП). Още в събота, 25 април, те отпуснаха 500 000 швейцарски франка от фонда си за незабавна реакция при бедствия. Федерацията отвори и бедствения резерв от складовете си в Ню Делхи, Дубай, Куала Лумпур и Банкок, за да предостави материали от първа необходимост.

Доброволците и служителите на Непалския Червен кръст продължават да работят на терен, да подпомагат търсенето на оцелели при спасителните действия на властите и да оказват първа помощ на засегнатите от бедствието.

 

снимка: БЧК

Може да харесате още...