Състезатели от Обзор в топ 10 на Източно-европейския шампионат по мотоциклетизъм в Серес

Трима състезатели от Мотоциклетен спортен клуб – Обзор участваха в motor3 на писта в Серес и се класираха в топ 10. На трасето в Гърция излязоха Димитър Калпаков и Антон Николов, които се състезаваха в клас F1000, и Васил Иванов – в клас F600. В първия кръг от шампионата Димитър Калпаков с Yamaha стартира от девета позиция. Заради лош старт в първия завой влиза 15-ти. Това обаче не му пречи да навакса и накрая на състезанието от 30 пилоти финишира 6-ти. На 8-мо място в първия кръг се класира Васил Иванов. Вторият кръг е успешен и за тримата състезатели от Обзор. Антон Николов завършва 3-ти, Димитър Калпаков отново е 6-ти, а Васил Иванов – 9-ти.

motor2Антон Николов и Васил Иванов не са родом от Обзор. Николов е от Варна, за мото-клуб Обзор се състезава от тази година. Иванов е от гр. Левски, в местния клуб е от три години. Димитър Калпаков е родом от Обзор. В края на март той взе участие и в Румънския шампионат по мотоциклетизъм на писта, където също показа добри резултати.

От клубовете в бургаски регион, благодарение на съдействието на Община Несебър и Кметство Обзор, единствено мото-клуб Обзор участва на Републикански и Източно-европейски шампионати на писта.
motor1Сега състезателите се готвят за следващото предизвикателство – поредният кръг от Източно-европейския шампионат в Плевен, който ще се проведе през юни.

Мотоциклетен спортен клуб – Обзор е основан в началото на 2008 година по идея на Петър Душев и почитатели на моторните спортове в града. Клубът е член на Българска федерация по мотоциклетизъм.

Може да харесате още...