Пътуващо автокино показва БГ анимация в пловдивския квартал Тракия

35mm cine cameraПървата пълнометражна българска анимация „Българ Филмът” ще се прожектира тази вечер в първото автокино в район „Тракия“.  Отдавна имахме идея да реализираме подобен проект и се радваме, че успяхме да намерим партньори, коментира кметът на района Костадин Димитров.

Прожекциите ще са на паркинга в Зона А-13, до блок 292 от 20:00 часа и 21:30 часа.

Автокиното ще ви предложи прожекцията на голям външен филмов екран. Ще има щанд за храни и напитки и просторен паркинг за автомобили. В рамките на това затворено пространство клиентите могат да гледат филми в уединението и комфорта на собствената си кола. Звукът се излъчва от нискочестотно АМ или FM радио и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота, разказа Костадин Димитров.

Проектът се реализира от екип млади организатори от Варна, реализирали успешно проекти като StartUp Weekend, Beehive Co-Working space, NewBiz Club, Startup Grind, Europe Code Week, убедени, че автокиното е възможност по един различен начин да се преживее седмото изкуство 🙂

Пътуващото автокино ще обиколи над 20 града на България, а през летните месеци ще гостува в „Тракия“ всеки месец на 24-то число.

Може да харесате още...