Предлагат: безплатен чадър и шезлонг на плажа, ако държавата се откаже от концесионните такси от плажовете

plaj-invalidi2Държавата да се откаже от концесионните такси от плажовете през 2015-та – това ще предложат на правителството хотелиери и концесионери на Слънчев бряг. Ако това се случи, курортът ще предлага на туристите тази година безплатно ползване на чадъри и шезлонги, съобщиха от Съюза на собствениците му. Това е начинът държавата да подаде ръка на бизнеса с цел с общи, съвместни усилия да се преодолеят негативните очаквания за спад на туристите през предстоящия летен сезон и да се подпомогне българския туризъм, категорични са концесионерите на плажа в Слънчев бряг.

Колкото по-бързо и адекватно реагира държавата на това предложение, толкова по-бързо и положително ще се създадат условия за по-добър и по-успешен туристически сезон, твърдят те. И гарантират да запазят високо качество на поддържането на плажните ивици, високо качество на медицинско и водно-спасително обслужване.

Другото предложение на хотелиерите ще бъде направено до Община Несебър и Общински съвет Несебър. То е свързано с промени в Наредба № 1 за обществения ред и сигурността на територията на общината.
Съюзът на собствениците – Слънчев бряг предлага да бъде въведено работно време за обектите в комплекса: извън обхвата на хотелите за всички търговски обекти – до 22.00 часа; за супермаркети – до 22.00 часа; за питейни и хранителни заведения – до 24.00 часа; за дискотеки – без ограничение.

Целта на тази идея е да бъдат сведени до минимум последиците от шума от откритите заведения в нощните часове, както и да се намали до минимум възможността за закупуване и употреба на огромни количества алкохол от туристите, които през нощните часове създават проблеми на органите на реда.

Във връзка с изказване на Комисар Васил Василев – Директор на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Бургас, че поради липса на средства на територията на Община Несебър за сега оперират само с един екип, Съюзът на собствениците – Слънчев бряг ще настоява пред Община Несебър да гласува бюджет за обезпечаване на повече екипи.

 

Може да харесате още...