Агенцията по безопасност на храните разпореди заличаване на хранителна добавка като разрешена

znak_stopРезултатите и от двете проби за наличие на забранения стероид станозолол в състава на хранителната добавката “Трайбест” са положителни, е показало изследването им в акредитираната лаборатория “Еврофинс” – Хамбург – Германия. Това съобщи пресцентърът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Проверката се наложи след писмо до БАБХ от Българската федерация по щанги по повод открития допинг в пробите на състезателите от българския национален отбор по щанги.

Във връзка с резултата Агенцията по безопасност на храните разписа 3 мерки: да се унищожат вече блокираните количества от хранителната добавка “Трайбест”. Да се заличи хранителната добавка от базата данни на разрешените хранителни добавки. И на производителя да се състави акт за установяване на административно нарушение.

Българската агенция по безопасност на храните и Министерството на младежта и спорта продължават съвместната си работа, за да гарантират безопасността и здравето на всички български спортисти, се казва в прессъобщението.

източник: пресцентър БАБХ

Може да харесате още...